"SB" NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA SARAJEVA: Raspravlja se o korištenju i zakupu objekta "Vidikovac" na Trebeviću (FOTO)

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 1

Počela je treća sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

Na dnevnom redu se, između ostalog, nalazi Prijedlog odluke o uslovima i načinu korištenja i zakupa poslovno-ugostiteljskog objekta "Vidikovac", kao i informacija o realizaciji projekta obnove i restauracije "Željezničke stanica Bistrik“ i Prijedlog odluke o pristupanju Projektu obnove i restauracije astronomskog opservatorija Trebević.

Odlukom o uslovima i načinu korištenja i zakupa poslovno-ugostiteljskog objekta "Vidikovac" se propisuju uslovi i način korištenja objekta i procedura davanja u zakup poslovno-ugostiteljskog objekta "Vidikovac".

Kako se navodi, Gradska uprava Sarajeva obezbijedit će održavanje objekta "Vidikovac" putem nadležnih službi i preduzeća u vlasništvu Grada Sarajeva, o čemu će opće akte donijeti gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Gradsko vijeće Sarajeva utvrđuje princip da se objektom "Vidikovac" raspolaže prema zaključcima i smjernicama iz Studije o opravdanosti izgradnje, održavanja i upravljanja multinamjenskim objektom „Vidikovac" na planini Trebević koju je za potrebe Grada Sarajeva napisao Ekonomski institut Univerziteta u Sarajevu.

Data je saglasnost gradonačelnici Sarajeva da objavi javni oglas i provede proceduru i pripremi ugovor za davanje u zakup objekta "Vidikovac" te da općim aktom definiše proceduru objave javnog oglasa, provođenja javnog oglasa, uslove javnog oglasa, izbor najpovoljnije ponude, zaključenje ugovora o zakupu objekta "Vidikovac" i sve druge aktivnosti potrebne za realizaciju ove odluke.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...