SIPA U AKCIJI "JAFA": Uhapšeni direktor RMU Đurđevik i savjetnik gradonačelnika

Istraga se provodi u vezi sa sumnjom da su uhapšeni primili mito u iznosu od približno 30.000 KM za protuuslugu i time zloupotrijebili položaj.

  • Hronika

  • 02. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 0

Policijski službenici SIPA-e danas su na području Tuzlanskog kantona uhapsili dvije osobe zbog sumnje na koruptivne radnje u okviru operativne akcije kodnog naziva "Jafa".

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, uhapšen je direktor Rudnika mrkog uglja (RMU) Đurđevik Samir Suljić, kao i jedan savjetnik gradonačelnika Živinica.

Istraga se provodi u vezi sa sumnjom da su uhapšeni primili mito u iznosu od približno 30.000 KM za protuuslugu i time zloupotrijebili položaj.

U toku su pretresi objekata koje koriste uhapšeni, nakon čega će biti više informacija.

Hapšenja i pretresi se provode pod nadzorom Tužilaštva TK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...