UBJEDLJIVA POBJEDA NAD UKRAJINOM: Engleska ispisala historiju i osigurala polufinale

Engleska je savršeno ušla u meč, već nakon četiri minuta Rahim Sterling je uputio savršen pas u kazneni prostor ka Hariju Kejnu koji je iskoristio priliku i pogodio za 1:0

  • Sport

  • 03. Jul. 2021  

  • 0

Fudbaleri Engleske savladali su Ukrajinu sa ubjedljivih 4:0 i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva, gdje će odmjeriti snage sa Danskom.

Engleska je savršeno ušla u meč, već nakon četiri minuta Rahim Sterling je uputio savršen pas u kazneni prostor ka Hariju Kejnu koji je iskoristio priliku i pogodio za 1:0, piše Nova.rs.

Od tog trenutka spustili su loptu igrači Gareta Sautgejta, ali to nije spriječilo Ukrajinu da preko Jaremčuka priprijeti u 16. minutu, no Stons je bio dovoljno dobar da spriječi Ukrajinca da šutira bolje.

U 29. minutu Kejn je ponovo zaprijetio, ali na centaršut Luka Šoa nije dovoljno dobro reagovao glavom, da bi u 33. minutu prvo Sterlingov centaršut izblokiran, Rajs natrčao na loptu i uputio „bombu“ ka Buščanu, koji je bio odlično postavljen i zaustavio taj šut, dok je pokušaj Maunta izblokiran.

U 42. minutu Jaremčuk i Jarmolenko su namučili Engleze koji su odreagovali smušeno, pa je Šarpenko dobio loptu „na tacni“, ali je šutirao zamalo pored gola sa oko 25 metara, te je prvi dio završen vodstvom Engleske 1:0.

Drugo poluvrijeme otvorili su Englezi još bolje nego prvo, pošto im je bilo potrebno samo 60 sekundi da dođu do drugog gola. Fauliran je Kejn, centrirao Luk Šo a Megajver glavom povisio na 2:0.

Nisu se još oporavili od drugog gola, a Ukrajinci su već po treći put vadili loptu iz mreže. Izgubljena lopta na sredini terena od strane Ukrajinaca završila je kod Šoa na lijevom krilu, uslijedio je centaršut, a Kejn drugim golom i učinak Šoa povećao na dvije asistencije.

Četvri gol došao je nakon što je Kejn propustio šansu da dođe do trećeg gola, tačnije uhvatio je savršeni volej ali je Buščan uspio da spriječi pogodak tad. Ne i par trenutaka kasnije, kada je iz kornera Maunt centrirao, a Henderson glavom zatresao mrežu za 4:0.

Od tog trenutka uzbuđenja nije bilo, sem kiksa Pikforda koji je promašio loptu na oko 35 metara od gola, ali je šut Jaremčuka na prazan gol izblokiran, dok se Pikford iskupio savršenom odbranom nakon šuta Marakenka.

Prethodno, u polufinale su se plasirale Italija pobjedom nad Belgijom, i Španija, koja je poslije penala izbacila Švicarsku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...