PRECIZNA PORUKA AMERIČKE AMBASADE BH. POLITIČARIMA: "Mi smo spremni da vam pomognemo, ali..."

Mi smo spremni da vam pomognemo, stoji, između ostalog, u poruci.

  • Vijesti

  • 05. Jul. 2021  05. Jul. 2021

  • 1

Iako je u fokus stavljena reforma Izbornog zakona, to nije bila i jedina tema posjete pomoćnika američkog državnog sekretara Matthew Palmera i izvršne direktorice za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angeline Eichhorst. Iz Ambasade SAD-a u našoj zemlji su precizno naveli o kojim temama se razgovaralo.

- Specijalni predstavnik Matthew Palmer, izvršna direktorica Angelina Eichhorst, ambasador Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johann Sattler sastali su se sa članovima Predsjedništva BiH, kao i Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona, kako bi još jednom istakli značaj reformi u oblasti izbornog procesa, ekonomije i vladavine zakona za evropski put BiH, kao i potrebu za unapređenjem transparentnosti i funkcionalnosti u radu institucija BiH.

Ova godina predstavlja priliku, koju bh. lideri ne smiju propustiti, za ukidanje diskriminacije u izbornom procesu, za stvaranje radnih mjesta i napretka provođenjem ekonomskih reformi, kao i u borbi protiv korupcije. SAD i EU su spremne da podrže ove napore, ali inicijativa mora doći od političkih lidera, koji trebaju ispuniti obavezu prema stanovnicima BiH, stoji u poruci Ambasade SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...