TENZIJE U KOALICIJI; MIJATOVIĆ SE OBRUŠIO NA KONAKOVIĆA: “Na režimskom RTRS-u podržao ‘torovsku podjelu’ u Bosni i Hercegovini, dok mi tri godine ginemo…”

Elmedin Konaković je tokom gostovanja na RTRS-u rekao da podržava izmjene Izbornog zakona BiH po modelu koji zagovara predsjednik HDZ-a Dragan Čović, rekavši da "nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH"

  • Politika

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 6

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oštro je reagirao na sinoćenje gostovanje predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konaković u emisiji Telering na RTRS-u.

Mijatović je, čini se, Konakoviću zamjerio što je tokom gostovanja rekao da podržava izmjene Izbornog zakona BiH po modelu koji zagovara predsjednik HDZ-a Dragan Čović, rekavši da "nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH".

Potpredsjednik SDP-a je ovim povodom napisao na Twitteru da je Konaković na režimskom RTRS-u podržao "torovsku podjelu" u Bosni i Hercegovini.

-Tri godine ginemo u Banjoj Luci za građansku državu, od početne podrške koju je SDP BiH kao građanska partija od 146 glasova imao, došli smo do 2.100 glasova za tri godine. A onda sinoć na režimskom RTRS-u naš koalicioni partner iz Sarajeva podrži torovsku podjelu. (Stranka Elmedina Konakovića, Narod i pravda u koaliciji je sa SDP-om i Našom strankom, Op.a.) Vrijeme je za pospremanje!, napisao je Mijatović na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...