NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: U centrali SDA sastale se delegacije SDA i SDP-a, samo je jedna tema bila na stolu

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) sastala se danas sa delegacijom Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, koju su činili predsjednik te stranke Nermin Nikšić i član Predsjedništva Jasmin Imamović.

  • Politika

  • 09. Jul. 2021  09. Jul. 2021

  • 0

Na sastanku je razgovarano o SDP-ovom prijedlogu racionalizacije Federacije BiH, koji za cilj ima smanjenje administracije u strukturi vlasti FBiH, reduciranje javne potrošnje, jačanje efikasnosti institucija vlasti, te eliminisanje postojeće neravnopravnosti građana i naroda kroz izmjene Ustava FBiH.

Predstavnici SDA su podržali principe ovog prijedloga. Dogovoreno je formiranje stručnih timova zaduženih za izradu finalnog prijedloga, koji bi u konačnici trebao biti upućen u proceduru u Parlament FBiH.

U delegaciji SDA, koju je predvodio predsjednik Bakir Izetbegović, bili su potpredsjednik Edin Ramić i generalni sekretar Halid Genjac.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...