DOMAĆE TRŽIŠTE KAPITALA: Oktan promet SNSD-ovog ministra povećao udio u Sarajevogasu

Preduzeće Oktan promet povećalo je udio u Sarajevo gasu na 14,46 posto, sa 4,49 posto koliko je ranije posjedovalo.

  • Ekonomija

  • 09. Jul. 2021  

  • 0

Preduzeće Oktan promet Bijeljina, u vlasništvu aktuelnog ministra transporta i komunikacija BiH Vojina Mitrovića, povećalo je udio u kompaniji Sarajevo gas a.d. Istočno Sarajevo izvještava Indikator.ba.

Preduzeće Oktan promet povećalo je udio u Sarajevo gasu na 14,46 posto, sa 4,49 posto koliko je ranije posjedovalo.

Transakcija je obavljena 30. juna na Banjačkoj berzi kada je prometovano dionicama Sarajevo gasa u vrijednosti 327.992,00 KM. Akcije su prometovane po cijeni od 0,20 KM, što je u odnosu na prethodno trgovanje akcijama ove kompanije predstavljalo rast od 2,56%.

Oktan promet je ovom transakcijom skočio na drugo mjesto najvećih akcionara Sarajevo gasa, iza Akcijskog fonda RS koji posjeduje 29,99 posto.
Osim Oktan prometa, kao kupac akcija Sarajevo gasa pojavio se i ZIF Fortuna fond koji sada posjeduje 2,67 posto akcija.

Prodavci akcija bili su otvoreni investicioni fondovi iz sastava DUIF Polara Invest a.d. Banja Luka - OAIF Adriatic Balanced i Adriatic Fond.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...