"SB" NA LICU MJESTA: Stotine bajkera stiglo večeras u Potočare

Bajkeri su osim žrtvama srebreničkog genocida danas počast odali i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2021  10. Jul. 2021

  • 1

Stotine bajkera koji su jutros krenuli iz Sarajeva u sklopu Moto maratona Srebrenica 2019 stigli su u Potočare. Oni su i ove godine, baš kao i prethodnih, željeli poslati poruku mira i poručiti da se Srebrenica nikada ne smije zaboraviti, javlja Klix.

Bajkeri su posjetili i Memorijalni centar u Vlasenici gdje su također odali počast žrtvama, te već osmu godinu za redom posjetili nanu Fatu Orlović.

U Moto maratonu Srebrenica 2019 učestvovali su i bajkeri iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Švedske, Njemačke, Slovenije, Švicarske. Iz organizacionog odbora Moto maratona Srebrenica 2019 kazali su da većina osoba iz ove skupine nisu dijasporci već stranci i državljani ovih zemalja.

Bajkeri su osim žrtvama srebreničkog genocida danas počast odali i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Podsjećamo, njihova vožnja bila je i humanitarnog karaktera. Ovog puta novac su prikupljali za Enisu Agić koja sa svoje dvoje djece živi u vrlo teškim uvjetima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...