"MENE JE SRAMOTA...": Čedomir Jovanović otvoreno o razlozima dolaska u Potočare

Na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici stigao je lider LDP-a Čedomir Jovanović kako bi odao počast žrtvama genocida.

  • Politika

  • 11. Jul. 2021  

  • 9

U Potočarima je kazao da se stidi, te da se više ne može gurati glava u pijesak kada je riječ o onome što se dogodilo u Srebrenici.

-Prošlo je previše vremena, ranije je dolazak u Srebrenicu bio hrabrost zbog odgovornosti mog naroda i moje zemlje, a danas poslije toliko vremena mene je sramota. Srebrenica nije više samo simbol tog užasnog zločina kroz koju se prelamaju sve naše nacionalne nesreće, ne možete ćutiti o Srebrenici, a govoriti o prokletim ratovima i zločinima iza nas, kazao je Jovanović.

-Srebrenica, sa svim tim strašnim stvarima koje je prate, ona čuva mir više od svih naših vojski, topova i oružja. Dolazim ne samo zbog toga što pokušavam da kupim mir za sebe i savjest za svoj narod, dolazim jer nismo svi kao Karadžić i Mladić, dolazim ovdje jer je ovo vrelo života i velika inspiracija, i kad pomislim poslije 26. godina da neću srušiti glavom zid tog ludila koji je oko nas, jer i bez dolaska ovdje ja to znam, poručio je Čedomir Jovanović u Potočarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...