KO BI SE OVOME NADAO: Milijarder Elon Musk kupio kartu za let...

Virgin Galactic će napraviti još dva probna leta, a s komercijalnim letovima planiraju započeti početkom sljedeće godine. Cilj im je, kako navode, izvoditi 400 letova na godinu iz baze Spaceport America.

  • HiTec

  • 13. Jul. 2021  

  • 0

Kontroverzni britanski milijarder Sir Richard Branson, poletio je u nedjelju letjelicom vlastite kompanije Virgin Galactic na rub svemira te je tako pobijedio Jeffa Bezosa u „svemirskoj utrci milijardera“.  Ovaj bi let trebao započeti komercijalizaciju svemirskog turizma, pa tako je već na listi čekanja oko 600 zainteresiranih.

Karte za let prodaju se po cijenama od 200.000 do 250.000 dolara te su jako popularne među bogatašima, među kojima je i Elon Musk. Kako prenosi Wall Street Journal, osnivač Tesle platio je 10.000 dolara depozita u svrhu osiguravanja svog mjesta na letjelici Virgin Galactica, a Branson je potvrdio tu informaciju.

"Elon je moj prijatelj i možda jednoga dana otputujem s jednim od njegovih svemirskih brodova", rekao je Branson aludirajući na to da bi mogao letjeti letjelicom SpaceX-a. Osim toga, na Twitteru je objavio i fotografiju s Muskom te je napisao da je „odlično započeti jutro s prijateljem“.

Virgin Galactic će napraviti još dva probna leta, a s komercijalnim letovima planiraju započeti početkom sljedeće godine. Cilj im je, kako navode, izvoditi 400 letova na godinu iz baze Spaceport America.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...