PIROVA POBJEDA BORCA: Cluj ide dalje

Borac evropske mečeve nastavlja u Konferencijskoj ligi.

  • Sport

  • 13. Jul. 2021  13. Jul. 2021

  • 0

Fudbaleri Borca pobijedili su Cluj u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 2:1.

Borac evropske mečeve nastavlja u Konferencijskoj ligi, pišu Nezavisne novine.

Prvo poluvrijeme utakmice Borac-Cluj na Gradskom stadionu u Banjaluci završeno je rezultatom 0:0, ali su u drugom domaćini stigli do vođstva od 2:0 što je izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama jer su "crveno-plavi" izborili produžetak.

Inače, ova dva tima večeras su igrali revanš prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. Banjalučani se se prije mečam nadali čudu s obzirom da su imali zaostatak sa gostovanja od 3:1.

Na večerašnjem meču prvo pravo uzbuđenje napravili u gosti. Ionut Kostače poslao je loptu u mrežu Borca u 13. minutu, ali je bio u ofsajdu pa je gol Rumunima poništen.

Dobru priliku za Cluj imao je Konstantin Paun-Alkesandru u 21. minutu nakon centaršuta. Šutirao je snažno sa ivice šesnaesterca, ali desno od gola.

U 24. minutu Vojnović prijeti Cluju. Borčev zadnji vezni fudbaler povukao je loptu, potom se odlučio na udarac iz daljine, ali je poslao loptu pored desne stative gola Kluža.

u 45. minutu Rumuni opet prijete. Siprian Joan Deak je gađao precizno iz slobodnog udarca tačno ispod prečke. Golman Borca je to dobro obranio.

Sudija Urs Šnajder dao znak za kraj poluvremena i na predah se otišlo rezultatom 0:0.

Nakon "jalovog" prvog poluvremana, u drugom igrači Borca u samo nekoliko minuta dovede atmosferu do usijanja.

Poslije sat vremena igre pao je prvi pogodak. Stojan Vranješ u 58. dovodi Borac u vođstvo.

Zatim, Panajotis Moratis u 64. minutu postiže gol za Borac i banjalučki tim ima rezultat koji garantuje najmanje produžetak.

Do kraja drugog poluvremena nije bilo golova pa se na kraju i otišlo u produžetke.

U 118. minutu meča, kad su svi očekivali penale, Čipčiu pogađa za Cluj i Rumuni imaju rezultat (2:1) koji ih vodi dalje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...