VUČIĆ U NOVIM PROBLEMIMA: Kosovo zvanično pokrenulo proces traženja obeštećenja od Srbije za…

Vlada Kosova izglasala je jučer osnivanje državne komisije za dokumentovanje uništavanja kosovskog kulturnog naslijeđa tokom rata 1998. i 1999. godine, prenijela je Ekonomija online.

  • Regija

  • 15. Jul. 2021  

  • 3

Ministar kulture, omladine i sporta Hajrulla Ceku smatra da je uspostavljanje ove komisije važno, jer, prema njegovim riječima, time zvanično započinje proces traženja odgovornosti i obeštećenja od Srbije za namjerno uništavanje stotina spomenika na Kosovu.

"Članovi komisije biće profesionalci i predstavnici državnih i profesionalnih institucija, kao i međunarodni stručnjaci. Komisija će uzeti u obzir svu dokumentaciju koja je do sada pripremljena", rekao je on.

Dalje je naglasio da će ova komisija imati zadatak da sastavi državni inventar sa svim spomenicima uništenim tokom rata 1998. i 1999. godine.

"Zahtjev za obeštećenje biće sastavljen u skladu sa međunarodnim standardima", poručio je Hajrulla Ceku.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...