„SB“ NA LICU MJESTA; POZNATA LICA NA PROTESTIMA U SARAJEVU ZBOG HAPŠENJA DIREKTORA OSA-e: Pogledajte šta se jutros događa ispred Tužilaštva BiH (FOTO)

U Sarajevu je počeo protest ispred Tužilaštva BiH zakazan protest zbog hapšenja Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA).

  • Vijesti

  • 15. Jul. 2021  15. Jul. 2021

  • 19

Zakazivanje protesta potvrdili su iz Koordinacije boračkih saveza FBiH zbog, kako kažu, dvostrukih aršina Tužilaštva BiH.

Oni su naveli da su duboko uznemireni zbog hapšenja Mehmedagića, prvenstveno jer ova akcija dolazi nedugo nakon što je Mehmedagić oslobođen pred Sudom za optužbe koje mu je Tužilaštvo BiH stavljalo ranije na teret, saopćila je Koordinacija boračkih Saveza FBiH.

Kako kažu, umjesto da Tužilaštvo BiH na čelu sa Gordanom Tadić preuzme profesionalnu odgovornost za propalu optužnicu i objasni javnosti zašto ju je podizali, ono ekspresno pokreće novi postupak, čime pokazuje tendencioznost prema Osmanu Mehmedagiću, kao i očiglednu želju da pomogne onima koji iz političkih razloga već duži period traže njegovu smjenu.

Optužili su Tadić i Tužilaštvo za diskriminaciju Bošnjaka.

“Naše članstvo je jako uznemireno zbog činjenice da Tužilaštvo BiH Gordane Tadić ne pokazuje ovakav odnos prema sigurnosnim i drugim funkcionerima, koji dolaze iz entiteta RS ili iz kvote HDZ-a. Vidjeli smo da je samo prije nekoliko dana Tužilaštvo BiH donijelo odluku o neprovođenju istrage protiv ministra policije Dragane Lukača za ubistvo Nedžada Dizdarevića, a potpuno drugi aršini se primjenjuju prema Mehmedagiću. Ovdje je nesumljivo na djelu diskriminatoran odnos prema Bošnjacima”, naveli su.

“Osman Mehmedagić je RVI, dobitnik dvije policijske značke i naš provjereni saborac. Mi za njega ne tražimo da bude izuzet iz zakona, ali zahtijevamo da se prema njemu postupa kao i prema zvaničnicima iz reda drugih naroda”, saopćili su iz Koordinacije boračkih Saveza FBiH.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...