OVO VRIJEDI VIDJETI NEKOLIKO PUTA: UEFA objavila snimku najljepšeg gola na Evropskom prvenstvu

Evropsko prvenstvo nam je donijelo fantastične utakmice, a na kraju na tronu Evrope našla se reprezentacija Italije koja je u finalnoj utakmici nakon penala pobijedila selekciju Engleske.

  • Sport

  • 15. Jul. 2021  

  • 0

Od 11. juna do 11. jula gledali smo čak 51 utakmicu na Evropskom prvenstvu na kojem je postignuto čak 142 gola, odnosno 2.79 golova po utakmici što je zaista izvanredan prosjek.

Najviše golova postigli su Italija i Španija po 13, a iza njih slijedi Danska sa 12 golova, te Engleska koja je na ovom turniru devet puta uspjela zatresti protivničku mrežu.

Najbolji strijalac turnira na kraju je bio Cristiano Ronaldo koji je zabio pet pogodaka baš kao i Patrik Schick, ali je Portugalac osvojio nagradu jer je upisao i jednu asistenciju.

Međutim, Schick može biti ponosan na svoje igre u dresu Češke na Euru. Češka je došla do četvrtfinala i ostavila je odličan utisak, a Schick je bio najbolji igrač ove selekcije.

Iako mu je Ronaldo "oteo" nagradu na za najboljeg strijelca danas je UEFA ipak nagradila Schicka.

Naime, UEFA je objavila da je Schick dobio nagradu za najljepši gol na turniru. Radi se o golu na meču protiv Škotske kada je Schick na Hampden Parku s centra uspio da savlada protivničkog golmana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...