SAD JOŠ I OVO: Trener autsajdera iz Moldavije objasnio na koji način je izbacio Sarajevo

Moldavski Milsami je sinoć s 1:0 slavio na Koševu i tako se plasirao u 2. pretkolo UEFA Konferencijske lige.

  • Sport

  • 16. Jul. 2021  

  • 0

"Emocije su velike. Da biste dobili jednu ovakvu ekipu, jednostavno morate vjerovati - snovi se ostvaruju. Naš se tim danas pokazao izvrsno. Promijenili smo nekoliko stvari u samoj konstrukciji igre, tokom analize identifikovali smo sve snage protivnika i zatvorili te zone. Naša taktika djelovala je 100 posto, a momci su igrali fantastično", kazao je trener Milsamija Sergej Dubrovin.

"Zahvaljujemo svima koji su navijali za nas i koji su vjerovali u nas, a bilo ih je podosta, vjerojatno, koji su vjerovali da možemo napraviti malo čudo. Čestitamo momcima, navijačima i upravi koji su nam stvorili potrebne usloveo", dodao je.

Za razliku od njega, trener Sarajeva Goran Sablić nije mogao da bude zadovoljan.

"Naš prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili bolji i dominantniji. Problem realizacije je na kraju odlučio, previše smo šansi promašili. Čestitam ekipi Milsamija, na nama je da spustimo glave i kompenziramo manjak kvaliteta na pojedinim pozicijama radom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...