SASTANAK DŽAFEROVIĆA I IRANSKOG AMBASADORA: "Moguća zajednička proizvodnja automobilskih dijelova"

Na sastanku je bilo govora i o situaciji s pandemijom COVID-a 19 u svijetu

  • Politika

  • 16. Jul. 2021  

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Islamske Republike Iran Gholamrezu Ghelickhana.

Razgovarano je o dobrim političkim i bilateralnim odnosima dvije države i potrebi da se poboljšaju ekonomska saradnja i obim trgovinske razmjene.

Posebno je bilo govora o mogućnostima za saradnju u proizvodnji autodijelova, izvozu i uvozu proizvoda petrohemijske industrije, kao i u oblasti energetike.

Na sastanku je bilo govora i o situaciji s pandemijom COVID-a 19 u svijetu i njenom negativnom utjecaju na privredu.

Član Predsjedništva BiH Džaferović čestitao je Ibrahimu Reisiju pobjedu na predsjedničkim izborima u Iranu, te zahvalio na pozivu za prisustvo inauguraciji koji je upućen Predsjedništvu Bosne Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...