PREBROJAVANJE KRVNIH ZRNACA: U Hrvatskoj besplatna vakcinacija za hrvatske državljane iz BiH

Plenković je istakao i kako je više od 92 odsto preminulih od ili sa Covid-19 starije od 60 godina, te da je Hrvatska nabavila vakcine kojima će spriječiti dalje smrtne ishode.

  • Regija

  • 16. Jul. 2021  16. Jul. 2021

  • 0

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković objavio je na svom twiter nalogu da se hrvatski državljani iz BiH mogu besplatno vakcinisati u Hrvatskoj.

˝Donijeli smo odluku kojom omogućujemo svim hrvatskim državljanima, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. To znači da se u Hrvatskoj mogu cijepiti besplatno Hrvati iz BiH i iz drugih zemalja, kao i strani državljani koji se zateknu na teritoriju RH˝, naveo je Plenković na twiter nalogu.

Plenković je istakao i kako je više od 92 odsto preminulih od ili sa Covid-19 starije od 60 godina, te da je Hrvatska nabavila vakcine kojima će spriječiti dalje smrtne ishode.

“Sada kad imamo cjepivo, koje je svima dostupno, nema razloga da više itko premine od Covid-19. Pozivam sve, a osobito starije i kronične bolesnike, da se cijepe. Sada je trenutak za cijepljenje”, naveo je Plenković na svom twiter nalogu

U petak (16. juna) u Bosnu i Hercegovinu (BiH) je stiglo 140.000 doza vakcina protiv korona virusa kompanije AstraZeneca koje su donacija Republike Hrvatske, piše RSE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...