OGLASILA SE SUPRUGA DIREKTORA OSA-e NAKON NJEGOVOG PUŠTANJA "Nisam ga još uvijek pitala gdje i s kim je proveo tu noć za koju neki tvrde da se krio..,"

- Hvala vam dobri ljudi, hvala do neba!

  • Društvo

  • 16. Jul. 2021  16. Jul. 2021

  • 6

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno sigurnosne agencije BiH, danas je pušten na slobodu, odnosno Sud BiH je odbio prijedlog državnog tužioca Olega Čavke da se Mehmedagiću odredi jednomjesečni pritvor.

Mehmedagiću nije određena ni mjera zabrane obavljanja dužnosti direktora OSA-e, što znači da će on nastaviti da rukovodi Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH. Određena mu je mjera zabrane kontaktiranja sa vlasnikom Američkog univerziteta Denisom Prcićem koji je u četvrtak pušten iz pritvora.

Nekoliko sati nakon što se vratio kući, na Facebooku se oglasila njegova supruga Amela.

"Dva najduža dana su iza nas. Ne mogu naći dovoljno adekvatne riječi kojima bih izrazila zahvalnost svima vama koji ste bili uz nas i dali podršku na bilo koji način, pozivima, porukama ili dolaskom u naš dom. Znala sam da ima mnogo ljudi koji vole i poštuju mog supruga, ali nisam mogla ni sanjati da je to u ovolikoj mjeri. Za ovih nekoliko sati sam mu uspjela prenijeti ko nas je posjetio dok je on bio odsutan, a trebat će mi dani i dani da mu pokažem sve pozive i poruke koje sam primila. Osman nije neko ko se oglašava niti koristi društvene mreže zbog prirode svog posla pa vam ja prenosim njegove selame, pozdrave i zahvalnost.  Hvala vam dobri ljudi, hvala do neba! Mahom ste me pitali kako djeca podnose sve ovo što nam se dešava. Hrabro, uzdignute glave baš kao i njihov babo – napisala je Amela I na kraju dodala: "Nisam ga još uvijek pitala gdje i s kim je proveo tu noć za koju neki tvrde da se krio i proveo van naše kuće."

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...