TRIJUMF KINESKE KOMPANIJE: Xiaomi pretekao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona

Xiaomi je u periodu april-juni imao 17 posto udjela u globalnim isporukama pametnih telefona

  • HiTec

  • 17. Jul. 2021  

  • 0

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi postao je drugi najveći proizvođač pametnih telefona u 2021., pretekavši Apple pokazao je novi izvještaj analitičke kompanije Canalys.

Xiaomi je u periodu april-juni imao 17 posto udjela u globalnim isporukama pametnih telefona, potisnuvši na treće mjesto Apple, čiji je udio iznosio 14 procenata. Južnokorejski Samsung je, s udjelom od 19 posto, zadržao prvu poziciju, prenosi CNBC.

Xiaomi ubrzano povećava svoje poslovanje u inostranstvu, naveo je direktor za istraživanja u Canalys-u, Ben Stenton, u saopćenju za medije, napominjući da su isporuke ove kompanije u Latinskoj Americi porasle za 300 posto na godišnjem nivou, a u Zapadnoj Evropi za 50 procenata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...