OBMANA SNSD-a: “Narodu "prepuna kapa" Dodika i njegove samovolje”

„Izjava Željke Cvijanović kojom smatra da bi izmjenama Izbornog zakona bilo dobro objediniti funkcije Predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je diskutabilna sa više aspekata."

  • Politika

  • 17. Jul. 2021  17. Jul. 2021

  • 1

"Opšti je utisak da su dvije poslednje pobjede opozicije u Banjaluci, upravo jasan pokazatelj da je u stvari Dodik gubitnik tih izbora u očima javnosti i da je narodu „prepuna kapa“ Dodika i njegove samovolje. Dakle, na perfidan način se pokušava ovom temom podići Dodikov rejting koji je veoma loš i sakriti realnost da je Dodik najveća slabost SNSD-a", istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Izjava Željke Cvijanović kojom smatra da bi izmjenama Izbornog zakona bilo dobro objediniti funkcije Predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je diskutabilna sa više aspekata. Ostajem pri tvrdnji da ova ideja Milorada Dodika koju zdušno podržava gospođa  Cvijanović nema za cilj da se realizuje već da pokuša stvoriti lažnu sliku kako je Dodik jedini siguran pobjednik na narednim izborima“, poručio je Govedarica. 

On je kazao da ako je SNSD siguran da je ovaj prijedlog, kako kaže gospođa Cvijanović „sjajan koncept“ onda bi trebalo očekivati da prijedlog o spajanju dvije najveće funkcije u jednu bude i zvaničan prijedlog stranačkih organa ove političke partije. 

„Poslije toga bilo bi logično da gospođa Cvijanović kao Predsjednik Republike uputi u Narodnu Skupštinu Republike Srpske prijedlog ustavnog amandmana kako bi se promijenio Ustav Republike Srpske i stvorile pretpostavke za donošenje Izbornog zakona. Naravno, do toga neće doći jer je u pitanju samo jedna u nizu od obmana ove političke grupacije u kojoj nije cilj sastaviti ove funkcije u jednu a koje su ustavno razdvojene već je cilj popravljanje Dodikovog posrnulog rejtinga“, zaključio je Govedarica za BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...