MILO STAVIO RAMPU VUČIĆU: Crna Gora odbila zahtjev Srbije da donirano rusko oružje ide brodom do Bara

Lazanski je za Prvu televiziju rekao da je Srbija zbog te odluke Podgorice, morala da izdvoji “20 puta” više novca kako bi donirano oružje dopremila avionima.

  • Regija

  • 17. Jul. 2021  

  • 13

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je danas da je Crna Gora odbila zahtjev Srbije da oružje koje je dobila kao donaciju Rusije, dopremi morskim putem do luke Bar pa potom vozom do Beograda.

Lazanski je za Prvu televiziju rekao da je Srbija zbog te odluke Podgorice, morala da izdvoji “20 puta” više novca kako bi donirano oružje dopremila avionima.

“Dva puta sam molio kolegu ambasadora Crne Gore u Moskvi, Šćepanovića da zove Podgoricu i da to oružje ide brodom. Odgovor crnogorske ministarke odbrane je bio takav da smo morali da platimo vazdušni transport koji nas je mnogo koštao”, kazao je ambasador.

Dodao je da je oružje ipak dopremljeno u Srbiju s dozvolom pojedinih NATO država preko kojih su avioni iz Rusije letjeli.

“Ispada da je Crna Gora više članica NATO nego neke druge države”, naveo je ambasador.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...