MURIZ MEMIĆ, OTVORENO: „Kako ubistvo moga Dženana nije napad na Bošnjake“?

Muriz Memić, otac tragično nastradalog mladića Dženana Memića, putem Facebooka pitao je zašto nerazriješena smrt njegovog sina nije napad na Bošnjake, a hapšenje Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e jeste.

  • Društvo

  • 17. Jul. 2021  

  • 3

Memić je putem grupe "Pravda za Dženana" poručio da "veliki i pametni Bošnjaci u institucijama riješe jedan od nerazriješenih slučajeva", među kojima je i smrt njegovog sina.

“Ako država stoji iza ubistva teško ga je rasvijetliti. Pušteni su iz pritvora svi osumnjičeni. To ne znači da nisu više osumnjičeni, pušteni su uz mjere zabrane, a Dupovac i Mutap u kućni pritvor. Hasan Dupovac će kad tad odgovarati. Hasane, ako si izašao iz pritvora, nisi iz zatvora. U zatvor ćeš tek ići”, poručio je Muriz Memić.

On je rekao da na sudu nije očekivao da će osumnjičeni reći istinu, nego da će se braniti šutnjom i amnezijom, ali i dalje tvrdi da Alisa Mutap sve zna šta se dešavalo kobne noći kada je stradao njegov sin.

“Tužilaštvo ima 150 materijalnih dokaza, 88 svjedoka, 16 zaštićenih. Ja im ne znam imena. Ali mora biti neki debeo razlog da tražiš i dobiješ zaštitu kao svjedok. Obraćam vam se danas jer sam ljut. Pet i pol godina hoću da idem pravno, ali mi ne daju”, poručio je Memić.

“Mislili su da ću odustati, priznati da je mafija bila jača. Kako bih stao pred Dženana na onom svijetu? Kako bih stao pred sve vas? Imam snage”, poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...