NEMA ŠTA MU NE SMETA: Dug je spisak stvari koje predsjedniku Srbije nisu po volji, od skandiranja “Vučiću p****u do…" ( VIDEO)

Možda ono što Vučiću ne samo smeta nego ga i plaši jeste ulica. Narod kojem je "prekipjelo" i koji više ne želi da živi u zemlji kojom vladaju Aleksandar Vučić i njegovi poslušnici.

  • Regija

  • 21. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 1

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sudeći po njegovim, ali i izjavama njegovih najbližih saradnika smeta mnogo toga, a naročito na političkoj sceni Srbije. Svoje nezadovoljstvo vlast pokazuje često, a bilo da to radi direktno ili preko prorežimskih tabloida, uvijek je vidljivo.

"Dakle, smeta mu skandiranje na utakmicama, smeta mu Marinika, smeta mu Narodna stranka i Đilas, zna i on da je blizu ulica, zatvara nas uskoro 100%... E to mu nećemo dozvoliti... Ulica drugari, pod hitno", komentar je Twitteru, reagujući na naslovnicu današnjeg tabloida Informer. 

Skandiranje navijača Partizana "Vučiću, pederu" predsjedniku zasigurno veoma smeta. Nakon skandiranja na košarkaškom meču, "grobari" su i na utakmici fudbalera crno-bijelih jasno stavili do znanja predsjedniku Aleksandru Vučiću šta misle.

Ovakva izražavanja nezadovoljstva prema predsjedniku uvijek sutradan budu propraćena u glavnim režimskim glasilima, te se svi koji ovo i samo objave nazivaju "izdajnicima, stranim plaćenicima, žutim lopovima", a spisak epiteta je podugačak, piše Direktno.rs.

Smeta Vučiću i Marinika zato što nemilosrdno objelodanjuje najrazličitije afere režima i prkosi mu svakodnevno. Najbolji primjer koliko smeta potpredsjednica Stranke slobode i pravde jeste naslovnica današnjeg Informera sa gnusnom optužbom da "brani koljače".

Vučiću smeta i Narodna stranka, jer su njeni funkcioneri raskrinkali njegovu slabost kada su na njegov lični poziv otišli u Predsjedništvo na "ferku", a predsjednik se povukao na savjet svog obezbjeđenja. Kasnije je o ovome i lagao u medijima i hvalio se, u njegovom već poznatom maniru, kako bi mogao da sredi i njih petoricu. Ali nije.

Dragan Đilas FOTO: ATA imagesDragan Đilas

Koliko predsjedniku smeta lider SSP-a Dragan Đilas možda je suvišno i govoriti. Tajkun koji je pokrao milione a nikada nije uhapšen, čovjek zbog kog izmišljaju čitave afere poput "Mauricijusa" i onaj čije se ime čuje na desetine puta u Skupštini za samo jedno zasjedanje.

Đilas je takođe žrtva beskrpuloznih naslovnica tabloida i predsjednikovih govora kao i svi lideri opozicije, ali se za vrijeme Vučićevog mandata istakao kao glavna meta i krivac kada nešto ne valja.

Julski protesti FOTO: Direktno.rsJulski protesti  (Foto: Direktno.rs)

Možda ono što Vučiću ne samo smeta, nego ga i plaši jeste ulica. Narod kojem je "prekipjelo" i koji više ne želi da živi u zemlji kojom vlada Aleksandar Vučić i njegovi poslušnici.

Koliko je ovo istinito dovoljno je samo pogledati prizore sa julskih protesta prošle godine i brutalnost policije koja je plaćena da narod štiti, ali je pod komandom režima tukla svoje sugrađane. Pod pritiskom naroda ogoljena je sva surovost onih koji su na vlasti.

I možda će predsjednik rješenje za svoje nezadovoljstvo pokušati da pronađe u jednoj od starih metoda poput zaključavanja, ali teško da će mu svi na kojima to nezadovoljstvo demonstrira dozvoliti, zaključuju iz Diretkno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...