REKAO PA POREKAO: Srbija finansirala, Dodik ozvaničio u predizbornoj kampanji, a izgradnja vrtića u ovom mjestu nije ni počela…

Skoro osam mjeseci od tada, izgradnja nije počela, a lokacija sa panoom novog vrtića zarasla je u travu.

  • Mini market

  • 21. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Izgradnju vrtića, na opštu radost Srpca, naročito roditelja djece i radnika vrtića, ličnim predizbornim dolaskom na lokaciju 7. novembra prošle godine ozvaničio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Nakon gotovo osam mjeseci od tada, izgradnja nije počela, a lokacija sa panoom novog vrtića zarasla je u travu.

Polaznici Dječijeg vrtića „Naša radost“ iz Srpca, novu školsku godinu ipak će dočekati u starom montažnom objektu sagradjenom prije 42 godine čija je upotrebna vrijednost odavno prošla i pored nekoliko ne malih investicionih ulaganja u njegovu sanaciju.

Izgradnja novog objekata ove predškolske ustanove, za koji je Republika Srbija prošle godine donirala 850 hiljada konvertibilnih maraka nije ni počela.

Nakon gotovo osam mjeseci od tada, izgradnja nije počela, a lokacija sa panoom novog vrtića zarasla je u travu.

alt

„Raspisan je tender za izvođača radova i, ako sve bude u redu, objekat će biti završen do kraja iduće
godine (2021.) kapaciteta 200 djece“, rekao je tada načelnik Mladjan Dragosavljević.

Da podsjetimo, ovaj objekat, koji će nositi naziv „Srbija“, sa svim pratećim sadržajima prostiraće se na 1762 metra
kvadratna, a ukupna investicija će iznositi oko 1,45 miliona maraka, piše BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...