MILIJARDER ELON MUSK KOMENTAROM ZATRESAO SVIJET: "Najvjerovatnije je da ćemo nastaviti s prihvatanjem..."

Bitcoin je ponovno prešao "psihološku granicu" od 30.000 dolara nakon što je Elon Musk, američki milijarder, šef "Tesle" i "SpaceX-a", poručio da će "Tesla" "vrlo vjerovatno" ponovno početi prihvatati tu kriptovalutu kao platežno sredstvo.

  • HiTec

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 1

"Najvjerovatniji odgovor je da će 'Tesla' nastaviti s prihvatanjem bitcoina", poručio je Musk.

Dodao je kako je istraživao nivo korištenja fosilnih goriva u rudarenje bitcoina.

- Želio sam biti siguran i potvrditi je li korištenje obnovljivih izvora energije na oko 50 posto ili iznad te postoji li trend prema povećanju tog udjela. Ako da, "Tesla" će nastaviti sa prihvatanjem bitcoina - rekao je Musk.

Musk je rekao kako on sam, osim bitcoina, još drži i dogecoin i etherum. Osvrnuo se i na tvrdnje da "pumpa" cijenu kriptovaluta prije nego što ih se riješi.

- Mogu pumpati, ali se ne istovarujem. Definitivno ne vjerujem u dizanje cijene visoko i prodaju. Htio bih vidjeti da bitcoin uspije - poručio je Musk.

Osim Muska, na B Word konferenciji govorili su i vlasnik Twittera Jack Dorsey te šefica "ARK Investment Managementa" Cathie Wood.

Nakon Muskovih komentara, kako je to već običaj, bitcoin je skočio na gotovo 32.000 dolara, odnosno za šest posto, a etherum je skočio za više od 10 posto, na 1.979 dolara, piše BBC.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...