PANIČNE REAKCIJE IZ REPUBLIKE SRPSKE: Oglasio se i Mirko Šarović - "Ovo dolazi u najgorem mogućem trenutku!"

"Ovo je nepotrebna odluka visokog predstavnika i korak unazad na putu napretka Bosne i Hercegovine i izlasku iz međunarodnog tutorstva."

  • Mini market

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 2

"Vraćanje bonskih ovlaštenja se javlja u najgorem mogućem trenutku, jer ovom nametnutom odlukom ulazimo u politički nestabilan period", istaknuo je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, reagujući na korištenje bonskih ovlaštenja Valentina Inzka.

"Smatram da je šteta što u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija nije prošla inicijativa Kine i Rusije za ukidanje pozicije visokog predstavnika, a posebno za ukidanje bonskih ovlaštenja, što vidim kao jedini ispravan put za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti i kao jedinu nadu za normalan život svih njenih građana“, poručio je Šarović.

On je za ovo, kako kaže, oživljavanje uloge OHR-a u najgorem mogućem obliku kroz vraćanje uloge visokog predstavnika optužio aktuelnu vlast, koja je dala opravdanje da se visoki predstavnik i dalje zadrži u BiH.

"Ako su bonska ovlaštenja ponovo vraćena nametanjem ovog zakona, to znači da postoji opravdana bojazan da će biti upotrebljena i u nekim budućim slučajevima, što nije put kojim Bosna i Hercegovina treba da ide“, zaključio je Šarović.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...