IZETBEGOVIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: "Inzko je učvrstio autoritet svog nasljednika i skinuo hipoteku genocida..."

"Inzko je s dignitetom zavšio svoj mandat u BiH", poručio je Izetbegović.

  • Vijesti

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 8

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović čestitao je visokom predstavniku Valentinu Inzku na odluci da nametne odredbe Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje negiranje genocida.

- To je ljudska i civilizacijska odluka u korist, na prvom mjestu, porodica žrtava genocida. Ovom odlukom visoki predstavnik je pomogao građanima Bosne i Hercegovine, učvrstio je autoritet svog nasljednika, skinuo je hipoteku genocida s vrata časnijem dijelu srpskog naroda i s dignitetom zavšio svoj mandat u BiH - poručio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...