"TEŠKO JE SUZDRŽATI SE": Ifet Feraget najavio šta će se desiti u utorak u 13 sati

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je nakon današnjeg ročišta na Vrhovnom sudu u slučaju u kojem su Ljubo i Bekrija Seferović optuženi za saobraćajnu nesreću i smrt Dženana Memića da očekuje oslobađajuću presudu u utorak.

  • Hronika

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 0

Vrhovni sud donijet će u utorak u 13 sati presudu u ovom predmetu, a Feraget je prisutnim novinarima odmah nakon ročišta kazao da će se u utorak desiti oslobađajuća presuda.

“Zajedno bijemo ovu bitku od početka. Ono što sam rekao Murizu prije pet i pol godina, kada je prvi put došao kod mene u kancelariju, to će se desiti u utorak u 13 sati. Teško je suzdržati se, a ne komentarisati u situaciji kada federalni tužilac iznosi ovakve stvari.

Ovo treba snimiti i i ponoviti u svim medijima da se vidi šta ne treba raditi. Nalazi vještaka su potvrdili ono što smo mi govorili od početka. Saobraćajne nesreće nije bilo. Pet i pol godina ovo traje, koštalo je milione maraka. A, laik je od početka vidio o čemu se radi”, kaže Feraget i nastavlja:

“Bitno je naglasiti da ne postoji nijedan dokaz koji bi Ljubu Seferovića doveo u slučaj sa saobraćajnom nesrećom. Ovdje ništa nije dokazano. Ovo je kriminal u pravosuđu. Ovo traje pet i pol godina i pitanje je je li ovo pobjeda. Ovo je sramota koja se nikad neće zaboraviti. Nije profesionalno i fer da ja unaprijed govorim, ali reći ću vam da ćete u utorak čuti oslobađajuću presudu.”

Podsjetimo, Seferovići su već dva puta oslobođeni u predmetu "Dženan Memić" u Kantonalnom sudu.

(Radio Sarajevo) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...