TORNADO POHARAO NOGOMETNI TEREN: Uskovitlani vrtlog prašine skidao odjeću s igrača! (VIDEO)

Prizori snimljeni u Boliviji su nestvarni - izgledalo je kao da će nalet vjetra odnijeti nogometaše s igrališta.

  • Šareni svijet

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 0

Nogometaši su naviknuti igrati utkamice u svim vremenskim uvjetima, ali sportisti koji su učestvovali na turniru u Boliviji, nisu mogli ni sanjati da će ogroman vrtlog prašine privremeno prekinuti njihov susret.

Kad se ovaj prirodni fenomen sručio na teren, u šoku su ostali svi prisutni, i na igralištu i na tribinama, a nevjerovatni snimci uskovitlane prašine postali su pravi hit na društvenim mrežama.

Video prikazuje igrače kako stoje u redu i pripremaju se za početak finala lokalnog turnira u Achocalli kad se iznenada pojavio vrtlog prašine i doslovno ih natjerao u bijeg. Prizori su nestvarni - izgledalo je kao da će ih doslovce "odnijeti" s terena.

Zabilježen je i trenutak u kojem snažan nalet vjetra otpuhuje odjeću s jedne osobe visoko u zrak - igrači su se istodobno razbježali kako bi izbjegli nalet vihora.

Srećom, ovaj fenomen zabilježen u Boliviji, nije nanio nikakvu štetu, a spomenuti nogometni turnir na kraju je odigran bez otkazivanja. Riječ je o vrtlozima koji podižu prašinu i krhotine sa zemlje, a često ih zamjenjuju za puno jača i opasnija tornada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...