KOMŠIĆ OHLADIO NERVOZNOG DODIKA: "On je svojim potezima doveo u pitanje RS, prijetnja je za mir u regiji i Evropi!"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na današnje prijetnje Milorada Dodika, izrečene povodom odluke Inzka da nametne zakonska rješenja kojima se kaznom zatvora sankcioniše negiranje genocida i ratnih zločina, kao i riječi Borjane Krišto (HDZ), koja je rekla da "ovo nije dobro za BiH".

  • Politika

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 10

"Dodik je svojim postupcima, od davanja ordenja ratnim zločincima, preko raspisivanja neustavnih referenduma, do veličanja i slavljenja genocida, na najozbiljniji način doveo u pitanje opstanak manjeg bh. entiteta. Svaki daljnji korak u tom smislu, odnosno pokušaj provođenja zabrane rada institucija države Bosne i Hercegovine, značiti će direktne posljedice u prvom redu po Dodika, a onda i po manji bh. entitet. Očekujem da demokratski dio međunarodne zajednice hitno proširi sankcije Dodiku, koji je dokazani odmetnik od međunarodnog prava i čije se najave više ne mogu tolerisati, jer su direktna prijetnja po stabilnost, mir i sigurnost ne samo regije nego i Evrope.

Ako je divljaštvo dopušteno Karadžiću koji je proveo genocid, to isto ne može biti dopušteno Dodiku. Podrška u odbacivanju zakonske zabrane negiranja genocida koju mu pružaju politički saveznici iz HDZ-a je zanemariva, ali ne smije biti izgubljena iz vida, niti oproštena", poručio je Komšić.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...