DODIKU NIJE DOBRO, PONOVO SE OGLASIO ZBOG INZKA, SADA NE BIRA RIJEČI: "Pogledajte ovog smrada Mirka Šarovića šta je izjavio, da je Republika Srpska kriva što je Inzko nametnuo zakon"

Rekao je da je Tužilaštvo BiH "davno osporavano iz institucija Republike Srpske", da ono "ne postoji u Ustavu".

  • Politika

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 37

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo se oglasio povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da zabrani negiranje genocide i drugih ratnih zločina i veličanje zločinaca.

"Očigledno je da je sve ovo sinhronizovano što se dešava, napadima na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, smanjujući njegovu pregovaračku poziciju za rješavanje problema Kosova, udarima koji dolaze i sa strane i iznutra, mnogim lažima koje su se dokazali prema njemu u prošlosti. Da na pričam prema meni i ljudima u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Dodao je da "očigledno postoji sinhronizovana aktivnost".

"Pogledajte ovog smrada (Mirka) Šarovića šta je izjavio, da je Republika Srpska kriva što je Inzko nametnuo zakon. To stvarno sve treba podnijeti. Ako neko ovdje misli da je to tako, onda smo izgubili svaku vrstu priče o svemu", naglasio je Dodik.

On tvrdi da su "Srbi ponovo na tapetu".

"Meni je jasno da su Srbi ponovo na tapetu, i Srbija i Republika Srpska. Treba da se okupimo i zajedno se odbranimo od tih napada", poručio je Dodik.

Rekao je da je Tužilaštvo BiH "davno osporavano iz institucija Republike Srpske", da ono "ne postoji u Ustavu".

"To je pravno nasilje. A dokle će postojati, dok ga mi ne odbacimo", istakao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...