VUČIĆEV DEŽURNI VOJSKOVOĐA ALEKSANDAR VULIN RIGA VATRU: "Šta ako milion Srba potpiše peticiju da nije bilo genocida"

“Na samom kraju mandata, Inzko je riješio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavolio, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podjele”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

  • Regija

  • 23. Jul. 2021  

  • 38

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je, reagujući na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne zabranu negiranja genocida, rekao "da se istina ne može nametnuti zakonom i da je Inzko riješio da Srbe ušutka i zabrani im da govore istinu" o, kako je rekao, "građanskom ratu u BiH".

Na samom kraju mandata, Inzko je riješio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavolio, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podjele”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je upitao "šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svjedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba".

"Da li će se taj zatvor zvati BiH? Da li se zabrana svjedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj potjernici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida?", napisao je Vulin, a prenosi Sputnik.

Takođe, upitao je "šta će reći Inzko i oni koji ga podržavaju, ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova kao nezavisne države i na potjernicu stavi sve koji o Autonomnoj pokrajini govore kao o tzv. državi Kosovo".

"Ako ima razuma, Inzkova osveta narodima u BiH će biti, ili spriječena, ili ignorisana", naveo je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...