NE SMIRUJU SE TENZIJE U MANJEM ENTITETU: PDP traži da se visoki predstavnik proglasi nepoželjnom osobom u RS-u i Srbiji: "Inzko je veliki protivnik srpskog naroda…”

"Inzko je ovim činom ispunio ‘poslednju želju’ Izetbegovića, Komšića i ostalih srbomrzaca koji su ovu odluku bukvalno ‘iskukali’ tokom posljednjih par mjeseci njegovog mandata."

  • Politika

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 5

Valentin Inzko se ipak upisao u istoriju kao veliki protivnik srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije izjavio je zamjenik predsjednika PDP Nenad Vuković, komentarišući potez visokog predstavnika o dopunama Krivičnog zakona koji se odnosi na zabranu negiranja genocida.

"Ostaje pitanje da li je podlegao pritisku političkog Sarajeva ili je neka vrsta ličnog ubjeđenja u šta zaista ne vjerujem. Inzko je ovim činom ispunio ‘poslednju želju’ Izetbegovića, Komšića i ostalih srbomrzaca koji su ovu odluku bukvalno ‘iskukali’ tokom posljednjih par mjeseci njegovog mandata. Vjerujem da će na krilima ovog nametnutog zakona oni nastaviti utopističku unitarističku politiku osporavanja Republike Srpske do njenog ukidanja, na čemu bezuspješno insistiraju decenijama", izjavio je Vuković.

On dodaje da se sada nažalost, otvara novi period pritisaka na srpske političare, ali i narod, u vidu prijetnje krivičnim gonjenjem za javnu riječ.

"Nametnuti “zakon” će usložniti političke odnose u BiH i udaljiti predstavnike političkih partija oba entiteta od tema za napredak i prosperitet što je žalosno. Očekujem nakon ovog teškog gafa OHR da se ponovo politički vratimo u prošli vijek i devedesete godine, dok Evropa i svijet odavno žive i razvijaju se u 21.vijeku", rekao je Vuković.

Ovaj čin Valentina Inczka, dodaje on, ne služi žrtvama niti je plod saosjećanja, nego je namjenjen isključivo, kako je rekao “za političko silovanje Srba u narednom periodu”.

"Narednih dana očekujem adekvatan odgovor institucija i političke javnosti Republike Srpske ali bih, osim stavova prema OHR-u kao instituciji, predložio da se Valentin Inzko proglasi “persona non grata” na prostoru cijele Republike Srpske i Srbije. To je minimalno što možemo učiniti znajući kakvu tešku hipoteku nam kao narodu želi natovariti u budućnosti", kazao je Vuković.

Ovaj potez Inzka, dodaje, ne ostavlja prostora za taktiziranje, velike mudrosti i diplomatski riječnik, nego traži brutalno odbijanje i osudu.

"Na sceni je već duže vrijeme podvala u vidu priče da su “pojedinci” zločinci, a u stvarnosti se sve čini kako bi se kompletan srpski narod diskvalifikovao i osramotio. U tom kontekstu je i donošenje ovog “zakona” zbog kojeg će i ovaj visoki predstavnik ostati u lošem sjećanju Srba", zaključio je Vuković, prenosi Srpska.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...