SCHWARZ-SCHILLING POZDRAVLJA INZKOVU ODLUKU: “Zahvalan sam što je udario temelje za mogući zajednički život svih u BiH…”

"Ovo je veliki korak za BiH", poručio je Schwarz-Schilling.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 1

"Od srca čestitam Valentinu Inzku na hrabrom iskoraku i korištenju Bonskih ovlasti. Poznajući situaciju u tzv. "međunarodnoj zajednici" unutar Bosne i Hercegovine, ne bih se iznenadio da je odluku o tome da će učiniti negiranje genocida i nagrađivanje osuđenih ratnih zločina krivičnim djelom zbog kojeg se može otići u zatvor, donio usprkos možda čak i pritiscima da ne uradi takav korak", kaže u izjavi za politicki.ba nekadašnji visoki predstavnik i istaknuti njemački političar Christian Schwarz-Schilling

On ističe da "svesrdno podržava akciju Inzka". 

"Drago mi je da je ispunio obećanje dato majkama Srebrenice", istakao je, te dodao da je zahvalan Inzku što je ovom odlukom udario temelje za mogući zajednički život svih u Bosni i Hercegovini. 

"Ovo je veliki korak za BiH", poručio je Schwarz-Schilling.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...