RAMIZA GURDIĆ SREBRENIČKA MAJKA: “Inzko ispunio želju, a Dodik nije insan; odmah da nastupe kazne, jer oni će ovih osam dana mnogo provocirati…”

...posebno u Istočnoj Bosni. Oni su tamo pjevali razne pjesme kad su tabute iznosili, a mi majke smo reagovale da se to ne radi i da se ne pjeva."

  • Društvo

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 0

Valentin Inzko nametnuo je Zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, a majka iz Srebrenica Ramiza Gurdić kaže da im je konačno svanuo malo radosniji dan.

"Nama je Inzko ispunio želju i danas nam je dan kojeg smo čekale i dočekale. Ja bih odmah danas da nastupe te kazne, jer oni će ovih osam dana mnogo provocirati, posebno u Istočnoj Bosni. Oni su tamo pjevali razne pjesme kad su tabute iznosili, a mi majke smo reagovale da se to ne radi i da se ne pjeva. Moguće je da će oni u ovih osam dana možda i neke incidente naprviti, tako da bih ja od danas da se kazne svi koji negiraju pad Srebrenice i one koji negiraju zločine i genocide počinjene po cijeloj BiH. Danas su sve majke radosne što su dočekale i što je Inzko ispunio svoje obećanje", kazala je Gurdić.

Milorad Dodik je već danas opet rekao da genocida u Sreberenici nije bilo. Majka iz Srebrenica Ramiza je gostujući u emisiji Dobar dan BiH Hayat televizije, uputila i poruku, upravo Dodiku:

"To što on kaže da nije bilo genocida i da su prazni tabuti, pa neka dođe sad kad ja budem ukopavala drugi put svoga sina, sad su mi našli ruke i rebra, nek dođe pa neka se uvjeri. Trebao je svaki tabut otvoriti i vidjeti jesu li prazni ili nisu. Akobogda, ja ću istrajati i naći ću i njegovu lobanju. Vidjela sam da je Dodik danas uznemiren i da en zna šta priča, on nije insan kako treba, jer kako bi njemu bilo da dobije papir na kojem piše da su mu sina od 16 godina vezali i zaklali, a ja sam takav papir dobila. Ne znam kako on može da nad ovolikim nišanima da provocira, ali ima sud i zakon pa neka sudi", istakla je Gurdić.

Valentin Inzko je uradio što je do njega, sada je na redu Tužilaštvo. Gurdić smatra da bi tužioci trebali zaštititi preživjele žrtve od ovakvih Dodikovih izjava i izjava drugih ljudi koji negiraju genocid. Dodaje da je ovo jako važno i za našu budućnost, unučad, za svu djecu u BH.

"Inzko je pametan i tih, i učinio je to za majke Srebrenice koje su sve svoje izgubile. Puno mu hvala, što je obećao i ispunio je. On je jučer kada je išao na Hatidžin mezar prošao kroz Potočare i ipak je odlučio da ispuni obećanje. Ovi što negiraju, valjda će se i oni opametiti", kazala je srebrenička majka Ramiza Gurdić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...