MERCEDES DONIO RADIKALNU ODLUKU: Vrlo brzo će svi novi automobili biti…

Automobilski gigant iz Stuttgarta donio je važnu odluku.

  • Auto

  • 24. Jul. 2021  

  • 0

Svi Mercedesi koji će biti predstavljeni od 2025. nadalje bit će električni. Plan se temelji na ukupnom ulaganju od više od 40 milijardi eura, značajnom povećanju brzine istraživanja i razvoja električnih pogona te osam novih tvornica baterija.

Od 2030. godine Mercedes-Benz će proizvoditi samo električna vozila. 

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2021/07/mercedes-eqs-revealed-front-driving-1-lead-1.jpg

Mercedez-Benz i Tesla nisu jedini proizvođači koji idu u ovom smjeru. Jaguar planira biti isključivo proizvođač električnih vozila od 2025. godine, dok su se Volvo i Cadillac obvezali na potpuno električni pogon do 2030. General Motors ne zaostaje puno i planira biti potpuno električni do 2035. godine. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...