JANJA BEČ NEUMANN O CECINOM KONCERTU: "Nedopustivo je da 10. jula neka pjevaljka harlauče blizu Srebrenice, nekoliko sati prije Srebreničkog inferna"

Ako se uništi svijest očuvanja sjećanja na genocid, uništava se ljudska supstanca

  • Mini market

  • 24. Jul. 2021  

  • 1

Zakon o zabrani negiranja genocida važan je za BiH, ali je najvažniji za žrtve genocida, kazala je za O kanal Janja Beč Neumann, sociologinja i članica Svjetske asocijacije istraživača genocida.

Ona smatra da bi zakon trebao doprinijeti relaksaciji regionalnih odnosa.

"Dosta je više toga. To govori i o sazrijevanju društava, jer Inzkova odluka je dio i rezultata onoga što se ovdje dešavalo, možda ne toliko prisutno u medijima, ali se dešavalo. Ovo je jako bitna odluka. Ona pomaže stvaranju svijesti očuvanja sjećanja na genocid, jer ako se to uništi, uništava se naša ljudska supstanca i ide se u varvarstvo. Ne može se praviti koncert 10. jula, 12 kilometara od Srebrenice, da harlauče neka pjevaljka, nekoliko sati prije Srebreničkog inferna. To su različiti kosmosi", istakla je Beč Neumann.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...