OKREĆU LEĐA DODIKU U STRAHU OD BONSKIH OVLASTI: Goran Selak tvrdi da SPS nema nikakve odnose sa SNSD-om

"Nisam Dodikov čovjek" kaže Selak

  • Politika

  • 24. Jul. 2021  

  • 3

Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) i donedavni član Socijalističke partije (SP) koja je u koaliciji sa SNSD-om Goran Selak ogradio se od bilo kakve povezanosti s Miloradom Dodikom i njegovom strankom.

Nakon izlaska iz SP-a, i formiranja SPS-a, njegova stranka je ušla u koaliciju sa SNSD-om, Selak je na neki način smatran Dodikovom mladom nadom međutim ubrzo su se posvađali je tako ova stranka izbačena iz koalicije. Kako bilo, za Selaka su i dalje postojale spekulacije da je "Dodikov čovjek".

Takve tvrdnje je on pobio u svom intervjuu za Mojahercegovina.com tvrdeći da ni sa jednom vladajućom strankom u Republici Srpskoj nema nikakve odnose.

"SPS se našao na udaru jedne niske kampanje koja je vođena protiv partije, ali i čitavog niza naših ljudi. Ostalo je dosta neodgovorenih pitanja, tako da tih odnosa skoro da i nema. SPS nije dio vladajuće koalicije, nemamo zvaničnu saradnju ni sa jednim političkim subjektom i ostajemo dosljedni svojim politikama i principima. Mi možemo imati suprostavljene stavove sa SNSD-om ili bilo kojom drugom partijom, ali tvrditi da tu nema vrijednih i kvalitetnih ljudi bilo bi neozbiljno", rekao je on.

Nije precizirao trenutnu poziciju SPS-a s obzirom na to da kaže kako ne postoji saradnja ni sa opozicionim strankama, ali je rekao da ima korektne odnose sa SDS-om, PDP-om i DNS-om.

Zanimljivo da je Selakova stranka izbačena iz vladajuće koalicije u novembru, međutim on se do danas nije jasno oglašavao o tome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...