PRVA ŽENA ZAVARIVAČ U TERMOELEKTRANI U BiH: "Ne čekam da me roditelji izdržavaju, gledala sam gdje ima posla da sebi zaradim"

Prema njenim riječima, kolege su je odlično prihvatile, a u poslu je važno biti predan i marljiv pa rezultati neće izostati.

  • Ekonomija

  • 25. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 1

Na remontu Termoelektrane Ugljevik prvi put je kao zavarivač radila žena - Tatjana Piloš iz Bosanskog Broda koja je zaposlena kao varilac u preduzeću "DM montaža", objavljeno je na web-stranici Termoelektrane, prenosi Srna.

Tatjana Piloš je završila srednju turističku školu, ali zbog nemogućnosti da nađe posao u struci odlučila je da prihvati obuku za zavarivača, nakon čega je dobila i zaposlenje.

Time Tatjana Piloš ruši predrasude da je posao varioca rezervisan za muškarce.

Remont u ugljevičkoj termoelektrani je Tatjani bio prvi teren, a pored rada u timu s kolegama i ispunjavanja zacrtanih normi, ona želi da nauči elektrovarenje.

Prema njenim riječima kolege su je odlično prihvatile, te da je u poslu važno biti predan i marljiv, pa rezultati neće izostati.

"Ne treba odustati kada vam upute prvu kritiku, već treba uporno težiti ostvarenju zacrtanog cilja", kazala je Piloševa.

Ona ističe i da nije željela da životari kod kuće, da čeka da je roditelji izdržavaju, nego je gledala gdje ima posla i šta može da učini za sebe.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...