"SB" NA PRESSU; IMAMO DOBRU VIJEST: Kanton Sarajevo od subote počinje s vakcinacijom svih građana bez najave (FOTO)

Prema informacijama glasnogovornice, predstavnici Ministarstva zdravstva KS i Radnog tima za provođenje vakcinacije u KS, na čijem je čelu ministar zdravstva KS Haris Vranić, dogovorili su raspodjelu većeg broja vakcina.

  • Vijesti

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Mirna Pecikoza saopćila je plan vakcinacije u Kantonu Sarajevo za narednih nekoliko dana, a prema planu, od 31. jula krenut će se i u proces vakcinacije svih građana bez najave.

Prema informacijama glasnogovornice, predstavnici Ministarstva zdravstva KS i Radnog tima za provođenje vakcinacije u KS, na čijem je čelu ministar zdravstva KS Haris Vranić, dogovorili su raspodjelu većeg broja vakcina.

"U Kanton Sarajevo dolazi veća isporuka 'AstraZeneca' vakcina, tačnije 24.000 doza. S obzirom na veći broj vakcina, 27. jula na poziv dolaze građani koji su su se prijavili, odnosno 3.500 građana ispod 60 godina koji će dobiti poziv, dok 28. jula na poziv dolazi 3.500 građana esencijalnih zanimanja, kao što su obrazovanje i policija. Naredni dan, 29. jula, na poziv dolazi 3.000 građana koji, također, pripadaju navedenim esencijalnim grupama. Isto tako, 30. jula bit će upućen poziv za 3.000 građana koji pripadaju esencijalnim grupama", saopćila je glasnogovornica.

Nakon ovog perioda, prema riječima glasnogovornice, Kanton Sarajevo kreće u proces vakcinacije svih građana starijih od 18 godina bez prethodne najave, piše Klix.

"U subotu, 31. jula, možemo najaviti da KS prvi kreće u 'dane otvorenih vrata'. Odvojeno je 4.000 vakcina 'AstraZeneca' za sve starije od 18 godine koji mogu doći bez najave u Zetru. Isti broj vakcina bit će odvojen i 1., kao i 2. augusta za građane KS bez obzira na dobnu skupinu", saopćila je glasnogovornica Ministarstva zdravstva KS Mirna Pecikoza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...