ŠTA SE TAČNO DESILO: Pogledajte rekonstrukciju stravične nesreće kod Slavonskog Broda (VIDEO)

Prema utvrđenim činjenicama, vozač autobusa kretao se južnim kolničkim trakom u smjeru Lipovca. Na 211. kilometru naglo je skrenuo s obilježene saobraćajne trake i sletio s ceste na travu.

  • Hronika

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

Portal Dnevnik.hr uradio je rekonstrukciju saobraćajne nesreće koja se u nedjelju dogodila kod Slavonskog Broda. U slijetanju autobusa poginulo je 10 državljana Kosova.

altIzvor: Dnevnik.hr

Prema utvrđenim činjenicama, vozač autobusa kretao se južnim kolničkim trakom u smjeru Lipovca. Na 211. kilometru naglo je skrenuo s obilježene saobraćajne trake i sletio s ceste na travu.

altIzvor: Dnevnik.hr

Nakon što je prešao na travnatu površinu, autobus sa putnicima prevrnuo se na bočnu stranu. Saobraćaj je satima preusmjeravan i vozilo se obilaznim pravcima.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći poginulo je 10 osoba, 15 ih je zadobilo teške tjelesne povrede, a jedna je prevezena na liječenje u Zagreb. Još 30 osoba s lakšim povredama zadržano je u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje ih je kasno poslije podne obišao premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Video pogledajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...