VUČIĆ DIJELI ŠAKOM I KAPOM: "Imam važnu vijest za ljude u Srbiji..."

"Imam važnu vest za ljude u Srbiji. Pošto ćemo u julu imati preko 200 miliona suficita, odlučili smo da građanima damo još po 20 evra u decembru. Penzioneri će dobiti 100 evra, a ostali građani 50 evra, umesto 30“, rekao je Vučić.

  • Regija

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novi paket državne pomoći. Najviše dobijaju penzioneri, ali ni ostali građani neće biti zapostavljeni. I to taman negdje pred nove izbore, da namami i podstakne, piše Nova.rs.

"Imam važnu vest za ljude u Srbiji. Pošto ćemo u julu imati preko 200 miliona suficita, odlučili smo da građanima damo još po 20 evra u decembru. Penzioneri će dobiti 100 evra, a ostali građani 50 evra, umesto 30“, rekao je Vučić.

Rekao je da je u maju na račune leglo po 30 eura državne pomoći.

"Tada nam je najavljeno da će penzioneri u septembru dobiti još 50 evra, a u novembru će svojih drugih 30 evra dobiti svi ostali građani. Leglo je i po 3.000 za vakcinisane", poručio je.

Međutim, to nije sve.

Obznanjeno je još jedno u nizu proizvoljnih prelivanja iz budžeta – ekonomski tigar zasipa suficitom svoje građane, koji se, po svemu sudeći, ne osjećaju tako moćno poput tigra, već se raduju državnoj crkavici, poput goluždravog, neuhranjenog mačeta.

"Naravno da će država da se zaduži da bi on isplatio taj novac, jer je ove godine planiran deficit u budžetu od preko dve milijarde evra. Ispalo je to nekako zgodno, jer će ta poslednja isplata biti u decembru, a decembar je još bliži aprilu, za kada su najavljeni izbori“, kaže za "Novu" glavni i odgovorni urednik NIN-a i ekonomski novinar Milan Ćulibrk.

"U ovoj zemlji i 20 evra znači nekim ljudima, a to je samo dokaz da mi živimo u ‘zlatnom dobu'“, zapaža Ćulibrk.

Komentarišući Vučićevo objašnjenje da postoji suficit iz kojeg se sredstva preusmjeravaju, Ćulibrk konstatuje da je Srbija zemlja alhemičara.

"Postoji suficit u zemlji u kojoj će projektovani deficit na kraju godine biti oko dve milijarde evra. Zaista ne znam o čemu predsednik govori, on verovatno priča o izolovanom suficitu u jednom mesecu. Ako ste planirali deficit za celu godinu zbog raznih programa pomoći koje ste isplaćivali i koje planirate da isplatite, a hvalite se suficitom u jednom mesecu, kakvu poruku šaljete ljudima? To je šizofreno. Zašto se zadužujemo ako postoji suficit?“, pita se Ćulibrk. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...