TUZLANSKO "MORE" RUŠI SVE REKORDE: Panonska jezera od početka sezone posjetilo čak...

Ulaz za posjetu kulturnim sadržajima u okviru "Pannonice" je besplatan, a kustos će posjetiocima ispričati dio bogate historije koju ovaj grad nosi.

  • Ekonomija

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 2

Nekada industrijski centar, danas turistički grad Tuzla, godinama je jedino mjesto u Bosni i Hercegovini gdje se može kupati u slanim jezerima.

Pripreme za ovu turističku sezonu na Panonskim jezerima trajale su punih šest mjeseci, a da su spremni dočekali ljetnu sezonu, govori i činjenica da su od 1. juna do danas na "Pannonici" prodate 153.000 ulaznica.

- Naš ovogodišnji cilj jeste da nas do kraja sezone posjeti 260.000 ljudi - izjavio je za Fenu direktor "Pannonice" Maid Porobić.

Visoke temperature doprinose dobroj ljetnoj sezoni, a prema najavama meteorologa, isto vrijeme očekuje se i tokom augusta. Pored zabavnog sadržaja, u kompleksu Panonskih jezera gosti mogu naučiti mnogo toga o samom gradu, kao i o njegovom geološkom položaju.

- Mi imamo i dio kulturne ponude grada Tuzle, ne samo jezera. Radi se o arheološkom parku, sojeničkom naselju, geološkoj postavci koja ima interesantnu priču o Tuzli kao fenomenu u geologiji u smislu susreta uglja i soli - kaže Porobić.

Ulaz za posjetu kulturnim sadržajima u okviru "Pannonice" je besplatan, a kustos će posjetiocima ispričati dio bogate historije koju ovaj grad nosi.

Svoje prvo zaposlenje u okviru kompleksa Panonskih jezera ove godine su imale priliku dobiti i osobe s nekim oblikom invaliditeta.

Mersudin Muminović je zaposlen na poslovima konobara, a kao osoba oboljela od multiple skleroze, bio je ograničen u traženju posla.

- Trudim se da ovdje uveseljavam ljude, razbijam im stereotipe o osobama s invaliditetom. Dočekujemo goste i ispraćamo ih pjesmom. Ja sam zadovoljan i sretan zbog prilike koju sam dobio - izjavio je Muminović.

Salinitet vode u "Pannonici" jednak je salinitetu vode u Jadranskom moru. Prema mišljenju stručnjaka iz oblasti medicine, ova voda može biti od pomoći u ublažavanju zdravstvenih tegoba poput reumatskih oboljenja i respiratornih problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...