ODLUKOM SUDA U SLAVONSKOM BRODU: Vozaču “autobusa smrti” određen pritvor zbog...

"Istražni zatvor određen je zbog opasnosti da će pobjeći, on je državljanin Republike Kosovo, Hrvatska ima neke ugovore s Kosovom, ali nema ugovor o izručenja svojih državljana protiv kojih se vode kazneni postupci."

  • Hronika

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 0

Vozaču autobusa sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana

"Sudac istrage je odredio pritvor, odnosno istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog eventualne mogućnosti napuštanja Republike Hrvatske, odnosno bijega. On će sad biti upućen u zatvor. On se danas samo izjašnjavao o istražnom zatvoru, nije davao nikakav iskaz", rekao je zamjenik županijske državne tužiteljice Kopunić, piše Direktno.hr.

"U niti jednom trenutku mi nije rekao da je zaspao", rekao je Igor Cišper, advokat vozača, dodavši da ne može reći šta mu je rekao. Potvrdio je da će on i Ljubo Pavasović Visković braniti vozača.

"Istražni zatvor određen je zbog opasnosti da će pobjeći, on je državljanin Republike Kosovo, Hrvatska ima neke ugovore s Kosovom, ali nema ugovor o izručenja svojih državljana protiv kojih se vode kazneni postupci.

Postupak će se voditi u Hrvatskoj, ali postoji mogućnost da će se voditi i na Kosovu. Postoji takav ugovor između Hrvatske i Kosova. Takav prijedlog mora doći od države.

Državni odvjetnik iz Hrvatske najavio je da će predložiti ispitivanje nekoliko svjedoka koji su bili u autobusu pa će u utorak biti održano još jedno ročište", rekao je hrvatskim novinarima sudac istrage Mile Soldo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...