ŠTA SE DEŠAVA U BOSANSKOPODRINJSKOM KANTONU: Srbi podržali Deklaraciju o zabrani negiranja genocida, a SDA...

...poslanici iz reda bošnjačkog naroda iz reda vladajuće koalicije bili suzdržani.

  • Politika

  • 27. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

Poslanici u Skupštini BPK Goražde koji čine većinu u kantonalnom parlamentu, danas nisu podržali prijedlog zastupnice Edite Velić da se na dnevni red uvrsti prijedlog deklaracije povodom usvajanja odluke visokog predstavnika u BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

"Smatram da kao jedna od sigurnih zona UN-a, proglašena Rezolucijom 824 Vijeća sigurnosti UN-a, u kojoj je poginulo, na razne načine ubijeno, tjelesno i mentalno ranjeno i u raznim okolnostima umrlo više hiljada ljudi, među kojima i stotine djece, kao sredina koja je bila u opsadi 1.336 dana, trebamo podržati ovu veoma bitnu odluku", stoji u obrazloženju prijedloga zastupnice Edite Velić.

Za ovaj prijedlog glasali su poslanici opozicije, uključujući i Daliborku Milović i Velimira Tanovića iz Liberalne stranke, dok je 16 poslanika koalicije koju predvodi SDA, bilo suzdržano.

Među njima su i predsjednik Kluba Bošnjaka iz A-SDA, zastupnik SBB-a, zastupnici NBL-a, Stranke za BiH i Goraždanske priče. Suzdržana je bila i predsjedavajuća Skupštine iz DF-a.

Inače, sjednica Skupštine traje već nekoliko sati uz brojne pauze i rasprave, a još nije usvojen dnevni red.

Na sjednici bi trebala biti imenovala nova ministrica obrazovanja iz DF-a Biljana Begović, prenosi "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...