I ZORAN TEGELTIJA NA SPISKU NEGATORA GENOCIDA: Danas potpisao sramnu Dodikovu peticiju

U Mrkonjić-Gradu organizovano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona.

  • Politika

  • 27. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 5

U Mrkonjić Gradu danas je organizovano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, a na Trgu kralja Petra Karađorđevića Mrkonjića potpisao je i predsjedavajući VIjeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je novinarima da se potpisivanju peticije pristupilo da bi se pružio otpor nametanju zakona od stranaca, javlja Srna.

Ljiljana Perić, koja je u proteklom ratu izgubila tri člana porodice, istakla je da Srbi nisu genocidan narod.

Potpisivanje peticije o neprihavatanju odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka biće nastavljeno i u narednom periodu od 9 do 11 sati na Trgu kralja Petra Karađorđevića Mrkonjića, ispred zgrade opštine.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...