PREPLAVILI JE BOSANCI I HERCEGOVCI: Smještajni kapaciteti na Makarskoj rivijeri popunjeni

Po broju turista vodi Makarska, gdje boravi 12.800 gostiju, većina hotela u gradu je popunjena i preporuka je prethodna rezervacija smještaja.

  • Ekonomija

  • 27. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 2

Turistička sezona na Makarskoj rivijeri u udarnom julskom dijelu ljeta ponegdje nadilazi očekivanja hotelijera i turističkih radnika, a smještajni kapaciteti su kvalitetno popunjeni.

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 48.000 domaćih i stranih gostiju što je gotovo 70 posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019.

Po broju turista vodi Makarska gdje boravi 12.800 gostiju, većina hotela u gradu je popunjena i preporuka je prethodna rezervacija smještaja.

U Baškoj Vodi gdje se traži ‘krevet više’, a hoteli su također popunjeni, odmara se 10.200 turista, u Tučepima ih je 6.600, a u Podgori 5,5 hiljada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...