I TO JE MOGUĆE: U ovoj evropskoj zemlji vlasti potiču vozače da jednom cestom voze brže, sve će nadzirati policija…

Na društvenim mrežama bit će pokrenuta kampanja i bit će distribuirani leci koji će potaknuti vozače da budu brži. Policija će biti prisutnija uz cestu pa se vjeruje da će sve to pomoći da vozači ubrzaju.

  • Auto

  • 28. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

U Nizozemskoj imaju velike probleme pa planiraju pokrenuti kampanju da na jednoj saobraćajnici vozači budu – brži! Kampanja se odnosi na magistralnu cestu N-34 koja prelazi pokrajinu Drenthe na sjeveroistoku zemlje. Tamo je brzina ograničena na 100 kilometara na sat, ali čini se da vozači to ignoriraju i nerijetko voze 50-60 km/h.

Problem nastaje, jer su razlike između ograničenja i vozača koji voze po ograničenjima te onih koji voze tek 50 kilometara na sat prevelike i često dolazi da opasnih kočenja i pretjecanja.

Izvor: Google Street

Da bi se riješili svi ovi problemi, bilo bi lakše spustiti ograničenje brzine na 80 km/h, ali vlada se tome protivi, jer niža brzina ne odgovara tipu ceste. Stoga će na društvenim mrežama biti pokrenuta kampanja i bit će distribuirani leci koji će potaknuti vozače da budu brži. Policija će biti prisutnija uz cestu pa se vjeruje da će sve to pomoći da vozači ubrzaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...