UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić u panici?

Policija Republike Srpske jučer je zbog korupcije uhapsila rukovodioca za međunarodne projekte republičkog Fonda za zaštitu životne sredine Nebojšu Lukića, koji je i kum direktora Fonda Srđana Todorovića.

  • Mini market

  • 28. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, koja je član Upravnog odbora Fonda za zaštitu životne sredine, u panici je nakon jučerašnjeg hapšenja više osoba, koje se povezuju s nezakonitim radnjama u tom fondu.

Prema saznanjima portala BN, Golićeva proziva "prijatelje" koji imaju veze u pravosuđu, da "spase" direktora Fonda za zaštitu životne sredine i ljude oko njega.

Kako je potvrđeno za BN, ona je, zbog jučerašnjeg hapšenja ljudi iz i oko Fonda za zaštitu životne sredine, imala i razgovore s rukovodnim ljudima iz MUP-a Republike Srpske.

Srebrenka Golić, koja je i potpredsjednica Vlade i u čijem resoru je spomenuti Fond, prema nezvaničnim informacijama, također se dovodi u vezu da je i ona radila neke "nečasne" radnje kada su u pitanju projekti zaštite životne sredine i ekologije.

Policija Republike Srpske jučer je zbog korupcije uhapsila rukovodioca za međunarodne projekte republičkog Fonda za zaštitu životne sredine Nebojšu Lukića, koji je i kum direktora Fonda Srđana Todorovića. Obojica pripadaju Socijalističkoj partiji Petra Đokića.

Iz MUP-a RS jučer je saopšteno da su uhapšene tri osobe zbog izvršenja krivičnih djela trgovina utjecajem, zloupotreba službenog položaja i iznuda.

U saopštenju se dodaje da su slobode lišene osobe inicijala N. L. iz Doboja i R. M. i M. M. iz Bijeljine.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji osnovna sumnja da su funkcioneri Socijalističke partije iz spomenutog Fonda preko podsticaja i nepovratne pomoći iz evropskih fondova izvlačili nekoliko stotina hiljada KM na godišnjem nivou, zbog čega je, kako tvrdi izvor, nervozna i u panici i potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...