SNAŽNA OLUJA POGODILA ITALIJU: Blato guta automobile i ulazi u kuće

Posebno je pogođena Lombardija, čiji su zvaničnici zatražili uvođenje vanrednog stanja u nekoliko provincija, uključujući gradove Varese, Como i Lecco.

  • Svijet

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 1

Posljedice snažne oluje koja je pogodila sjever Italije su odroni i poplave, a fotografije prikazuju kako blato guta automobile i ulazi u kuće.

Posebno je pogođena Lombardija, čiji su zvaničnici zatražili uvođenje vanrednog stanja u nekoliko provincija, uključujući gradove Varese, Como i Lecco.

Istočno od jezera Mađore vatrogasci su pozvani na 40 lokacija u provinciji Varese, objavile su danas spasilačke službe.

Putevi na području Coma djelimično zatvoreni, a ljudi zarobljeni u kućama.

Oluje su poharale i regije Veneto i Veneciju – Julijsku krajinu.

Očekuje se da će regiju i sutra pogoditi snažne oluje, a civilna zaštita pojačala je upozorenja za krajnji sjever Lombardije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...